Alman Kurdu K9 Çoban Köpeği Cinsi Özellikleri! Yavru Alman Kurdu Tuvalet ve İtaat Eğitimi Nasıl Verilir?

 Alman Kurdu K9 Çoban Köpeği cinsi özellikleri ile dünyada ve ülkemizde en çok beğenilen köpekler arasında bulunmaktadır. Onun eşsiz karakter özellikleri ve fiziksel görünümleri hayvan severleri kendilerine hayran bırakmaktır. Alman kurdu eğitimi konusunda da sahibine kolaylık sağlayan yavru Alman Kurdu tuvalet ve itaat eğitimi almaya da son derece yatkındır. Yüksek seviyedeki algıları sayesinde tüm bu eğitimleri zorlanmadan alabilirler. Ancak onların dominant yapısı olduğu için eğitim verecek kişinin mutlaka köpek eğitimi konusunda bilgili ve tecrübeli olması gerekir.

Alman Kurdu K9 Çoban Köpeği Tarihçesi

Alman Kurdu K9 Çoban Köpeği tarihçesi, 1899 yılından itibaren başlamaktadır. Bu köpeğin mucidi Max von Stephanitz isimli bir kişidir. İlk başlarda çobanlar tarafından kullanılan Alman Kurdu K9 Çoban Köpeği, daha sonra çeşitli alanlarda kullanılmaya başlanmıştır. Askerler, polisler, arama kurtarma ekipleri ve sıradan vatandaşlar, bu köpek türünden birçok alanda faydalanmıştır. Günümüzde de polisler ve askerler onlardan istifade etmeye devam etmektedirler. Ayrıca birçok kişi onları evlerinin içinde ya da evlerinin bahçelerinde beklemektedirler.

Alman Kurdu K9 Çoban Köpeği Fiziksel Özellikleri

Alman Kurdu K9 Çoban Köpeği fiziksel özellikleri ile kendine has bir görüntüye sahiptir. Baştan kalça kısmına doğru belirgin eğitimli bir sırta sahiptir. Vücutları kaslı ve çeviktir, ayrıca çeneleri de çok kuvvetlidir. Tüy yapıları için uzun denilebilir. Bununla birlikte sık tüyleri onları kışın soğuğundan ve yazın aşırı sıcağından korumaktadır. Tüylerinin renkleri kahverengi, siyah ve sarı karışımında olmaktadır.

Alman Kurdu K9 Çoban Köpeği Karakter Özellikleri

Alman Kurdu K9 Çoban Köpeği karakter özellikleri sayesinde pek çok kişiyi kendine hayran bırakır. Sahiplerine son derece bağlı olan bu köpek ırkı, onlar için her şeyi yaparlar. Her türlü tehlike karşısında onları korumaya çalışırlar. Zekâları ile de dikkat çeken Alman Kurdu K9 Çoban Köpeği, eğitim almak için son derece ideal bir ırktır. Onların tüm bu özellikleri, dünyanın dört bir yanında beslenmelerine ve çeşitli alanlarda kullanılmalarına yardımcı olmuştur. Sahiplerine karşı sadık olan bu köpek ırkı, yabancılara karşı son derece temkinli olur. Sosyalleşme eğitimi almamış bir Alman Kurdu K9 Çoban Köpeği, yabancı kişiler ile hiç anlaşamaz.



Alman Kurdu K9 Çoban Köpeği Bakımı ve Beslenmesi

Alman Kurdu K9 Çoban Köpeği bakımı ve beslenmesi çok önemlidir. Hasta olmaya yatkın olan bu köpek ırkının bakımları düzenli şekilde yapılmalıdır. Yılda en az birkaç defa sağlık kontrolleri veteriner hekim tarafından yapılmalıdır. Alman Kurdu Fiyatları ve Beslemeleri ise sağlıklı ürünlerden hazırlanan mamalar ile olmalıdır. Onlar hareket etmeyi seven ve gün içinde çokça egzersiz yapan canlılardır. Bu nedenle oldukça fazla enerji kaybedeler ve bu enerjiyi tekrar kazanacak besinlere ihtiyaç duyarlar. Enerji ihtiyaçlarını gidermek için bol proteinli mamalar tercih edilmelidir.

Alman Kurdu K9 Çoban Köpeği Tuvalet ve İtaat Eğitimi

AlmanKurdu K9 Çoban Köpeği tuvalet ve itaat eğitimi kolay bir şekilde verilebilir. Çünkü bu köpek ırkı çok iyi bir zekâya sahiptir. Öğretilmek istenen komutları kısa süre içinde öğrenip uygulamaya koyabilecek kapasitededir. Evde ve bahçede beslenecek olan Alman Kurdu K9 Çoban Köpeği ilk olarak tuvalet eğitimini tamamlamalıdır. 2 ila 3 aylık oldukları dönemde bu eğitim verilmeye başlanabilir. Daha sonra ise itaat eğitimleri olan temel itaat eğitimi ve ileri itaat eğitimi sırasıyla verilebilir. Bu köpekler her ne kadar zeki olsalar da profesyonel bir köpek eğitmenine ihtiyaç duyabilirler.

Profesyonel Köpek Eğitmeni Murat GÜNGÖR

https://muratgungork9.com/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Newfoundland Eğitimi ve Özellikleri!

Bekçilik Yapabilecek Korumacı Köpek Cinsleri