Golden Retriever Cinsi Özellikleri! Yavru Golden Tuvalet ve İtaat Eğitimi Nasıl Verilir?

Golden Retriever cinsi özellikleri ile en çok tanınan köpekler arasında yer alır. Dünyada ve ülkemizde en çok beslenen köpek türleri içinde bulunan Golden Retriever cinsi köpekler, en sevimli köpek ırklarının başında gelirler. Hem fiziksel görüntüleri olarak hem de karakter yapıları ile herkesi kendilerine hayran bırakırlar. Zekâları ile de bilinen bu köpekler, aldıkları eğitimler sayesinde birçok alanda kullanılabilirler. Yavru Golden Retriever tuvalet ve itaat eğitimi, bu köpekler için verilebilecek en kolay eğitimler arasındadır.

Golden Retriever Tarihçesi

Golden Retriever tarihçesi ilk kez 19. yüzyıl sonlarında ortaya çıkmışlardır. Ortaya çıktıkları ilk dönemlerde av köpeği olarak yetiştirilmişlerdir ve bu konuda oldukça başarılı olmuşlardır. Ayrıca aynı dönem içerisinde itaat yarışmalarında çeşitli başarılara imza atmışlardır. Onların bu başarıları, kısa süre içinde dünyada meşhur olmalarını sağlamıştır. Hızla dünya geneline yayılan Golden Retriever ırkı köpekler günümüzde en fazla süs köpeği olarak kullanılmaktadır. Ayrıca birçok şovmen, onlardan istifade etmektedirler.



Golden Retriever Irkı Fiziksel Özellikleri

Golden Retriever ırkı fiziksel özellikleri ile en çok beğenilen köpekler arasında yer alır. Uzun tüyleri vücudunun her yerini kaplar ve rengi oldukça canlı durur. Genelde tüylerinin rengi altın sarısı ve kahverengi tonlarında olmaktadır. Gözleri badem şeklinde ve koyu renkte olmaktadır. Kulakları ise içe doğru kapanık ve kafasına oranla biraz büyüktür. Kuyrukları düz ve uzun tüylerle doludur. Golden Retriever ırkı köpeklerin kiloları dişilerde 29 kiloya kadar çıkabilirken erkeklerde 34 kilo kadar olmaktadır. Bu köpek ırkının boyları ise 50 cm ile 60 cm arasında olmaktadır.

Golden Retriever Irkı Karakter Özellikleri

Golden Retriever ırkı karakter özellikleri içinde en dikkat çekenleri, çok sadık ve bir o kadar da zeki olmalarıdır. Sahiplerine itaat ve sevgi konusunda son derece fazla bağlı olurlar. Zekâları sayesinde ise pek çok eğitimi alacak kapasitededirler. Golden Retriever ırkı köpekler sahipleri dışındaki insanlarla ve diğer hayvan türleriyle de sorun yaşamadan iletişim kurabilirler. Bu köpek türleri oyunculuk özellikleri bakımından da üst düzeydiler. Kendi oyuncakları ile ya da sahipleri ile oyun oynamaktan büyük haz alırlar.

Golden Retriever Irkı Bakımı ve Beslenmesi

Golden Retriever ırkı bakımı ve beslenmesi fazla özen isteyen köpek türlerindendir. Tüyleri biraz fazla dökülebildiği için sık sık tüyleri yumuşak bir fırçayla fırçalanmalı ya da yumuşak uçlu tarakla taranmalıdır. Diş ve tırnak bakımları da aksatılmadan yapılmalıdır. Bu köpek ırkının beslenmesine çok fazla dikkat etmek gerekir. Çünkü onlar yemek yemeyi çok severler ve dikkat edilmezse hemen kilo alabilir. Dengesiz şekilde beslenen Golden Retriever cinsi köpekler obezite olabilir. Bu nedenle besinleri öğün öğün ve yeterli miktarda verilmelidir.

Golden Retriever Tuvalet ve İtaat Eğitimi

Golden Retriever tuvalet ve itaat eğitimi, bu ırk köpekler için oldukça basittir. Köpek eğitimi konusunda bilgi sahibi olan herkes, Golden Retriever ırkı köpeklere tuvalet ve itaat eğitimi verebilir. Bu eğitimler içinden önce tuvalet eğitimi verilmeye başlanır. Köpek için bir tuvalet alanı belirlendikten sonra bu alan köpeğe tanıtılır. Daha sonra köpeğin buraya tuvaletini yapması sağlanır. Eğer doğru şekilde yaparsa ödül verilir ve tuvalet alanı giderek daraltılır. İtaat eğitimi verirken ise bu eğitimi ikiye ayırmak gerekir. Önce temel itaat eğitimi verilir ve ardından ileri itaat eğitimi verilir. İleri itaat eğitiminde daha önce alınmış eğitimler tekrar ettirilerek daha sağlam hale getirilir.


Profesyonel Köpek Eğitmeni Murat GÜNGÖR

https://muratgungork9.com/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Alman Kurdu K9 Çoban Köpeği Cinsi Özellikleri! Yavru Alman Kurdu Tuvalet ve İtaat Eğitimi Nasıl Verilir?

Newfoundland Eğitimi ve Özellikleri!

Bekçilik Yapabilecek Korumacı Köpek Cinsleri