Köpek Eğitmeni Nasıl Olunur?



Günümüzde hayvan sever insanların son zamanda sahiplendiği köpek miktarı yüksek oranda artış göstermektedir. Bunun ile birlikte hırçın, agresif veya davranışsal bozukluğu olan köpekler için köpek eğitmeni arayışına girmekteyiz. Köpek eğitmeni arayışlarındaki artış ile beraberinde gelen sektördeki açılmadan kaynaklı köpek eğitmeni nasıl olunur? Konusunda da araştırmalar yapılmaya başlanmıştır. Bizler için çok değerli olan minik dostlarımızın her zaman bize itaat etmesini, bizim sözümüzü dinlemesini ve birlikte daha kolay bir birliktelik geçirmek isteriz. Bu noktada kendi çabalarımızın yetersiz kaldığı yerlerde profesyonel köpek eğitmeni araştırırız ve dostumuzu tamamen güvenilir ellere bırakmak isteriz. Dışarıdan görüldüğü kadar kolay olmayan köpek eğitmenliği için Köpek eğitmeni kursları vardır. Bu kurslar ilerideki mesleğimiz için işi öğrenmemizde bizlere yardımcı olacaktır. Profesyonel köpek eğitmenliği çoğu gelişmiş ülkelerde çok değer verilen ve önem gösterilen bir meslektir. Ülkemizde de pet sektöründe profesyonel bir şekilde eğitim veren eğitmenler mevcuttur ve yavaş yavaş eğitmenlik yapmak isteyen vatandaşlar köpek eğitmenliği sertifikası almak için kurumlara başvurmaktadır. Sertifikasız eğitmenlik pek mümkün değildir. Uzun vadeli bir iş olmakla birlikte sürekli deneyim kazanmak profesyonel bir eğitmen olmanızda size yardım edecektir. Günümüzde de profesyonel eğitim veren yerler de en az 1 yıl kalıp eğitim almak gerekir. Eğitimlerin pekişmesi ve profesyonellik bu meslekte en önemli unsurlardan olmakla birlikte günümüzde de fazlasıyla tercih edilen meslek haline gelmiştir.

Köpek eğitmeni olmanın şartları nelerdir?
 Köpek eğitmenliği şartları için şuan ülkemizde pet eğitmenliği sektöründe meslek lise ve bu bölümü kapsayan bir üniversite dalı bulunmamaktadır. İş köpekleri köpek eğitmenliği, Adli hizmet köpek eğitmenliği, Ceset arama köpek eğitmenliği, İz takibi köpek eğitmenliği,  Arama Kurtarma Köpeği eğitmenliği, Bomba Köpeği eğitmenliği, Koruma köpek eğitmenliği, Narkotik arama köpeği eğitmenliği, K-9 Köpeği eğitmenliği gibi konularda da kendi içerisinde branşlara ayrılmaktadır. Her şeyden önce ilk olarak sabırlı olmak bu işin altın kuralıdır. Köpek eğitmenliği sabır ve süreklilik isteyen bir meslektir. Güler yüzlü olmak, vücut dillerini iyi kullanmak, olası bir sıkıntıda çözüm yeteneğine sahip olmak bu iş için fazlasıyla önemlidir. Sertifikalı profesyonel köpek eğitmeni olabilmek için Profesyonel Köpek Eğitmenleri Sertifikasyon Konseyinden en az 300 saatlik deneyimi tamamlayıp bunu ardından ise 180 soruluk sınavda başarılı bir sonuç almak gerekir. Köpek eğitmenliği kursu fiyatları ise her merkeze göre farklılık göstermektedir. Köpek dostlarımızı sinirlendirmeden onlara zarar vermeden, onların huyuna giderek eğitim çok önemlidir. Köpek eğitmenliği fazlasıyla karlı ve değerli bir meslektir. Mesleği tamamen profesyonel bir şekilde öğrenerek tam zamanlı ve yarı zamanlı olarak çalışmak mümkündür. Burada önemli olan güzel ve köpeklerimizin ihtiyaçları doğrultusunda doğru eğitimi vermektir.

Köpek Eğitmeninin Sorumlulukları Nelerdir?

Öncelik olarak eğitmenlik zor ve fedakârlık isteyen, sabır isteyen bir meslektir. Bu doğrultuda bizim karakterimiz, sorumluluklarımızı düzenli yerine getirmemiz vereceğimiz eğitimleri doğrudan ilgilendirmelidir. Özellikle köpek sahiplerinin isteklerini ve arzularını yerine getirmek çok önemlidir. Tuvalet eğitimi ve temel itaat eğitimini verirken sahibinin sözünü dinlemesini sağlamalı ve tamamen itaat etmesini sağlamalıyız. Köpeklerdeki istenmeyen davranışları ve davranış bozukluklarını ortadan kaldırmalı ve dostumuzun sosyalleşmesinde yardımcı olmalıyız. Özellikle şahıs koruma eğitimi her köpeğe verilmemektedir. Köpeğin cinsine bağlı olarak bu konu çok dikkat edilmesi gereken bir konudur. Mesleki alanda da bütün gelişmeleri takip etmek köpek eğitmenliği kursu 2021 güncel bilgilere sahip olmak gerekir.

Profesyonel Köpek Eğitmeni Murat GÜNGÖR

https://www.muratgungork9.com

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Alman Kurdu K9 Çoban Köpeği Cinsi Özellikleri! Yavru Alman Kurdu Tuvalet ve İtaat Eğitimi Nasıl Verilir?

Newfoundland Eğitimi ve Özellikleri!

Bekçilik Yapabilecek Korumacı Köpek Cinsleri