Labrador Retriever Cinsi Özellikleri! Yavru Labrador Tuvalet ve İtaat Eğitimi Nasıl Verilir?

Labrador Retriever cinsi özellikleri ile dikkat çeken köpekler arasında yer alır. Birçok hayvan sever tarafından beslenen Labrador ırkının en belirgin özelliği ise sadık bir hayvan olmasıdır. Aynı zamanda bu köpek ırkı, çok zeki ve eğitim almaya yatkındır. Yavru Labrador Retriever tuvalet ve itaat eğitimi vermek için bazen profesyonel desteğe ihtiyaç duyulabilir. Çünkü bu köpekler zeki olsalar da dilinden anlamak için onunla çok vakit geçirmek gerekir. Bu nedenle köpek eğitimi konusunda tecrübesi olmayan kişiler, onlara tuvalet eğitimi ve itaat eğitimi veremezler.

Labrador Retriever Tarihçesi

Labrador Retriever tarihçesi yaklaşık olarak 350 yıllık bir geçmişe dayanır. İlk ortaya çıktığı günden bugüne dek birçok insan tarafından beslenmiştir. 18. yüzyılda Kanadalı balıkçılar, Labrador Retriever cinsi köpekleri balık avı için eğitmişler ve yanlarında götürmüşlerdir. Koku alma yeteneği ve sabrı sayesinde pek çok avda başarılı sonuç elde etmişlerdir. Daha sonra köpeklerden vergi alınmaya başlandığı için bu köpeği besleyen balıkçı sayısı giderek azalmıştır. Nesli tükenmekte olduğu bir dönemde birkaç kişi bu köpek ırkını İngiltere civarına götürmüşlerdir. Ardından hızlı bir şekilde tüm dünyaya yayılan Labrador Retriever ırkı, günümüzde süs köpeği olarak kullanılmaktadır.



Labrador Retriever Irkı Fiziksel Özellikleri

Labrador Retriever ırkı fiziksel özellikleri ile dikkat çeken bir köpektir. Pek çok rengi bulunan bu ırkın en çok sarı ve açık kahverengi tonlarında olduğu görülmektedir. Tüyleri orta uzunlukta ve sık görünüme sahiptir. Kulakları içe doğru kapanık ve sarkık olurken, burunları açık bej renginde olur. Boy uzunlukları orta boy bir köpekle aynıdır. Onların ortalama boy uzunlukları 55 - 60 cm arasında olmaktadır. Ağırlıkları ise yaklaşık olarak 35 kiloya kadar çıkabilmektedir. Kafası vücuduna oranla biraz büyük durmaktadır.

Labrador Retriever Irkı Karakter Özellikleri

Labrador Retriever ırkı karakter özellikleri arasında en bilineni sabırlı olmasıdır. Bu köpek ırkının sabrı pek çok köpek ırkında yoktur. Hem hayatta karşılaştığı zorluklar karşısında hem alacağı eğitimler sırasında son derece sabırlı bir duruş sergiler. Bununla birlikte sahibine son derece bağlı bir köpek türüdür. Sahibinin yanı sıra diğer insanlarla ve hayvanlarla da pozitif iletişim kurma kabiliyetine sahiptirler.

Labrador Retriever Irkı Bakımı ve Beslenmesi

Labrador Retriever ırkı bakımı ve beslenmesi açısından orta zorlukta bir köpektir. Tüyleri sık sık taranarak temizlenmesi gerekir. Tırnak bakımları ayağına batmaması için belirli aralıklar yapılmalıdır. Sağlık kontrolleri ise aksatılmadan en az 6 ayda bir tam teşekkülü veteriner hekim kliniğinde yapılmalıdır. Labrador Retriever ırkı beslenmesi de dikkat edilmesi gereken bir konudur. Obur köpek ırklarından biri olduğu için hızlı şekilde kilo almaya meyillidir. Bu hususa dikkat edilmediği takdirde vücut dengesi bozulabilir ve kilo sebebiyle bazı hastalıklara yakalanabilir. Bu nedenle beslenmesi için veteriner hekimden yardım almak doğru bir davranış olacaktır.

Labrador Retriever Tuvalet ve İtaat Eğitimi

Labrador Retriever tuvalet ve itaat eğitimi, zeki bir köpek ırkı olmaları nedeniyle hemen verilebilir. Ancak her ne kadar zeki olsalar bile 2 - 3 aylık olmadan hiçbir eğitimi alamazlar. Onlar bu döneme geldikten sonra başta tuvalet eğitimi ve daha sonrasında itaat eğitimlerini alabilirler. İtaat eğitimleri için biraz daha farklı metot uygulanır. Bu eğitim ikiye bölünerek köpeğe verilmelidir. Başta temel itaat eğitimi olarak verilen itaat eğitiminin ikinci bölümünü ileri itaat eğitimi oluşturur. İki eğitimin amacı da köpeği sahibi ile uyumlu hale getirmek ve toplu alanlarda köpeğin rahat etmesini sağlamaktır.

Profesyonel Köpek Eğitmeni Murat GÜNGÖR

https://muratgungork9.com/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Alman Kurdu K9 Çoban Köpeği Cinsi Özellikleri! Yavru Alman Kurdu Tuvalet ve İtaat Eğitimi Nasıl Verilir?

Newfoundland Eğitimi ve Özellikleri!

Bekçilik Yapabilecek Korumacı Köpek Cinsleri