Maltese Terrier Cinsi Özellikleri! Yavru Maltese Terrier Tuvalet ve İtaat Eğitimi Nasıl Verilir?

 Maltese Terrier cinsi özellikleri sayesinde birçok köpek sahibi olmak isteyen kişiler tarafından tercih edilmektedir. Boyunun küçük olması, bakımının, beslenmesinin kolay olması, zeki, uysal ve oyuncu özelliklere sahip olması onun en çok tercih edilen köpekler arasına girmesini sağlamıştır. Yavru Maltese Terrier tuvalet ve itaat eğitimi, keskin zekâları sayesinde kolay şekilde verilir. Köpek eğitimi konusunda bilgili olan köpek sahipleri ile köpek eğitmenleri, Maltese Terrier ırkı köpeklere eğitim verebilirler.



Maltese Terrier Tarihçesi

Maltese Terrier tarihçesi, eski antik Roma dönemine dayanmaktadır. Bu köpek ırkı ilk zamanlarda soylu kişiler tarafından beslenmiştir ve asaletin bir simgesi olmuştur. Maltese Terrier cinsi köpeklere eski Roma mimarisinde de rastlanmaktadır. Bazı heykellerde ve süslemelerde sık sık bu köpek ırkına yer verilmiştir. Aristoteles bu köpek hakkında çeşitli şekilde konuşmuştur. Maltese Terrier ırkı köpekler günümüzde ise daha çok süs köpeği olarak beslenmektedir. Ayrıca bu köpek ırkı, evcilleştirilen ilk oyun köpeği olarak bilinir.

Maltese Terrier Irkı Fiziksel Özellikleri

Maltese Terrier ırkı fiziksel özellikleri incelendiğinde ilk göze çarpan sevimli görüntüleri ve küçük vücudu olur. Bu köpek ırkının boyutu yalnızca 23 cm kadar uzayabilmektedir. Kilosu ise yaklaşık olarak 4 kiloya kadar çıkabilmektedir. Kıvırcık ve orta uzunlukta tüylere sahip olan Maltese Terrier ırkının kulakları büyük olup aşağı doğru sarkık durur. Gözleri yuvarlak ve koyu renkte olurken burnu siyah boyuk para büyüklüğündedir.

Maltese Terrier Irkı Karakter Özellikleri

Maltese Terrier ırkı karakter özellikleri içinde ilki çok sevecen olmalarıdır. İnsanlarla çok iyi şekilde anlaşan bu köpek ırkı aynı zamanda en akıllı köpek türleri arasında bulunur. Sahiplerine oldukça sadık ve bağlı olan bu köpek türü, ilgi görmediği zaman bunalıma girebilir. Bu yüzden bu köpek türüne sahip olan kişiler gün içinde onlara yeteri kadar vakit ayırmaları gerekmektedir. Günlük yürüyüşler, egzersizler ve oyunlar oynayarak Maltese Terrier ırkı yalnızlıktan uzak tutulmalıdır. Bu köpek ırkı, diğer köpekler ve canlılar ile de iyi şekilde anlaşabilirler. Kolay bir şekilde sosyalleşebildikleri için girdikleri her ortama adapte olabilirler.

Maltese Terrier Irkı Bakımı ve Beslenmesi

Maltese Terrier ırkı bakımı ve beslenmesi biraz ilgi istese de kolay denilebilir. Narin bir karakter yapısına ve vücut yapısına sahip olan bu köpek ırkı, bağışıklık güçlendiriciler ile desteklenmelidir. Ayrıca narin karakter yapısı olması nedeniyle sürekli ilgi göstermek gerekebilir. Tüy bakımları için ise haftada birkaç kez taranması gerekir. Kıvırcık tüylerinin karışmaması ve aralarında pislikler birikmemesi için oldukça gerekli bir işlemdir. Buna ek olarak sağlık bakımları için 6 ayda bir veteriner hekime götürülmeleri gerekir. Bu sayede Maltese Terrier ırkı köpeklerde ortaya çıkabilecek hastalıklar erken dönemde tespit edilebilir.



Maltese Terrier Tuvalet ve İtaat Eğitimi

Maltese Terrier tuvalet ve itaat eğitimi, evde beslemek isteyen kişilerin vermeleri ya da aldırmaları gereken eğitimler arasında bulunur. İlk olarak tuvalet eğitimi verilir ve ardından itaat eğitimleri verilmeye başlanır. İtaat eğitimleri iki şekilde verilmektedir. Temel itaat eğitimi ve ileri itaat eğitimi sırayla köpeğe kazandırılmaktadır. İtaat eğitimleri sayesinde Maltese Terrier cinsi köpek, sahibi ile daha uyumlu hale gelir. Aynı zamanda kalabalık ortamlarda köpeğin güvenli olmasını sağlar. Almış olduğu komutlarla birlikte sadece sahibine odaklanır. Tüm bu eğitimlerin kısa sürede tamamlanması ve kalıcı olmasını sağlamak için köpek eğitim merkezlerinde çalışan profesyonel köpek eğitmenlerinden yardım alınabilir. Maltese Terrier Eğitimi ve Özellikleri hakkında daha detaylı bilgi için aşağıdaki web sitesini ziyaret edebilirsiniz.


Profesyonel Köpek Eğitmeni Murat GÜNGÖR

https://muratgungork9.com/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Alman Kurdu K9 Çoban Köpeği Cinsi Özellikleri! Yavru Alman Kurdu Tuvalet ve İtaat Eğitimi Nasıl Verilir?

Newfoundland Eğitimi ve Özellikleri!

Bekçilik Yapabilecek Korumacı Köpek Cinsleri