Maltipoo Cinsi Özellikleri! Yavru Maltipoo Tuvalet ve İtaat Eğitimi Nasıl Verilir!

Maltipoo cinsi özellikleri içinde en çok dikkat çekeni, aşırı hareketli bir yapıda olmasıdır. En aktif ve oyuncu köpek ırklarından biri olan Maltipoo cinsi, insanlarla bir arada olmaktan zevk alır. Onlarla oyun oynamayı ve onlara numaralar yapmayı çok sever. Yavru Maltipoo tuvalet ve köpek itaat eğitimi, zeki bir canlı olması nedeniyle rahat bir şekilde verilebilir. Ayrıca sahibine karşı itaatkâr olması, onu eğitim konusunda bir adım daha öne çıkarır. Bununla birlikte pek çok eğitimi alabilecek kapasiteye sahiptir.

Maltipoo Tarihçesi

Maltipoo tarihçesi birçok araştırmacıya göre 200lü yıllara dayanır. Bu köpek türü isimini Malta şehrinde bulunan bir adadan almaktadır. Onlar dünyanın en eski köpek ırklarından biridir ve pek çok soylu tarafından beslenmişlerdir. Her geçen gün daha yaygın hale gelen Maltipoo cinsi köpekler, dünyanın her yerinde beslenir hale gelmiştir. Günümüzde ise tatlı görüntüleri ile birçok evin tatlı üyeleri haline gelmişlerdir. Onlar dünyada ve ülkemizde evlerde en çok beslenen köpek türlerinden biridir.



Maltipoo Irkı Fiziksel Özellikleri

Maltipoo ırkı fiziksel özellikleri çok sevimli ve tatlıdır. Minik boyları ve masum yüzleri ile insanları mest ederler. Onların boyları ortalama olarak 20 ila 23 cm arasında olmaktadır. Hayatları boyunca bu şekilde küçük kalan Maltipoo ırkı köpekler ev yaşamına oldukça uygundur. Böylesi küçük yapıdaki köpekleri dışarıda ve doğada beslemek zor olabilir. Maltipoo cinsi köpeklerin kiloları ise 1 - 3 kilo arasında olmaktadır. Bu köpeklerin tüyleri vücut kısmında orta uzunlukta olurken kuyruk ve kulak kısmına bulunan tüyleri biraz daha uzun olmaktadır. Beyaz renkli tüylere sahip olan bu ırkın, burunları ve gözleri simsiyah renge sahiptir.

Maltipoo Irkı Karakter Özellikleri

Maltipoo ırkı karakter özellikleri bakımından en uysal köpek türleri arasında yer alır. Sahiplerini dinlerler ve diğer canlılarla da iyi geçinmeye çalışırlar. Bu köpek türünün bir diğer güzel özelliği ise çok zeki olmalarıdır. Zekâları ile verilmek istenen her eğitimi kısa süre içinde alabilirler ve aldıkları eğitimleri hayatları boyunca unutmadan tekrar ederler. Maltipoo ırkı, her zaman aktif ve canlı bir karakter yapısına sahiptir. Sürekli oyun oynamak ve sahipleri ile birlikte bir şeyler yapmak isterler. Enerjilerini atmak için uzun ve kısa yürüyüşler ile çeşitli oyunlar oynarlar.

Maltipoo Irkı Bakımı ve Beslenmesi

Maltipoo ırkı bakımı ve beslenmesi açısından en kolay köpek türleri arasında yer alır. Küçük bedenleri tüylerinin taranması ve kulaklarının silinmesi dışında özel bir bakım istemez. Tüylerinin her zaman yumuşak ve parlak kalması için haftada birkaç kez taranması gerekir. Tarama esnasında yumuşak uçlu taraklar kullanılarak hassas vücuduna zarar gelmesi önlenmelidir. Maltipoo ırkı beslenmesi için hazır köpek mamaları tercih edilmelidir. Hazır mamaların içinde bir köpeğin alması gereken tüm besinler yer alır.

Maltipoo Tuvalet ve İtaat Eğitimi

Maltipootuvalet ve itaat eğitimi, evde beslenecek her köpeğe lazım olduğu gibi bu köpek ırkına da lazımdır. Maltipoo cinsi köpekler eğitim almaya elverişli hale geldiklerinde hiç geciktirmeden eğitimleri verilmeye başlanmalıdır. İlk başta tuvalet eğitimi ve itaat eğitiminin ilki olan temel itaat eğitimi ile eğitime başlanır. Ardından 1 yaşına geldiklerinde itaat eğitiminin ikinci olan ileti itaat eğitimi verilir. Tüm bu eğitimler sonucunda Maltipoo cinsi köpekler, ev içinde ve dışarıda daha güvenli hale gelirler. Toplum içinde yaşamaya ve kuralları benimsemeye çok çabuk adapte olabilirler.

Profesyonel Köpek Eğitmeni Murat GÜNGÖR

https://muratgungork9.com/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Alman Kurdu K9 Çoban Köpeği Cinsi Özellikleri! Yavru Alman Kurdu Tuvalet ve İtaat Eğitimi Nasıl Verilir?

Newfoundland Eğitimi ve Özellikleri!

Bekçilik Yapabilecek Korumacı Köpek Cinsleri