Pomeranian Boo Özellikleri! Yavru Pomeranian Boo Tuvalet ve İtaat Eğitimi Nasıl Verilir?

Pomeranian Boo özellikleri hayvan severlerin en çok sevdiği ve besledikleri köpekler arasına girmesini sağlamıştır. Cana yakın ve eğlenceli olmalarının yanı sıra zekâları ile de öne çıkan Pomeranian Boo tuvalet ve köpek itaat eğitimi için oldukça yatkındır. Doğru kişilerin elinden olduğu sürece çok sayıda eğitim alabilirler. Bu nedenle onlara eğitim verirken köpek eğitmenlerinden profesyonel destek almak çok iyi bir hareket olacaktır.



Pomeranian Boo Tarihçesi

Pomeranina Boo tarihçesi, çok eski dönemlere kadar gitmektedir. İlk ortaya çıktıkları dönemlerde kızak köpeği olarak kullanılmış olsalar da günümüzde daha çok süs köpeği olarak evlerde beslenmektedirler. Pomeranian Boo ismi, Almanya ve Polonya civarında yer alan bir bölgeden gelmektedir. İlk başlarda vücut yapıları şimdiki görünümlerine göre oldukça küçüktü. Onların bu kadar ünlü olmasının bir nedeni de krallar ve ailelerinin, bu köpek ırkını sarayda beslemiş olmalarıdır. Çünkü soylu insanların beslemiş olduğu köpekler, toplum tarafından her zaman değerli ve saygın olmalarını sağlamıştır.

Pomeranian Boo Irkı Fiziksel Özellikleri

Pomeranian Boo ırkı fiziksel özellikleri içinde en dikkat çekeni küçük görünümleri ve oldukça güzel olan tüyleridir. Parlak ve uzun tüy yapısı ile çok sevimli dururlar. Gözleri genelde koyu renkte olurken boyları yaklaşık olarak 20 cm kadardır. Pomeranian Boo ırkı köpeklerin vücut ağırlıkları ise 3 kiloya kadar çıkabilmektedir. Kulakları küçük olan bu köpek ırkının burnu da yüzüne göre küçük ve siyah renkte olmaktadır. Tüylerinin renkleri ise en çok beyaz renkte olmakla birlikte farklı türde renkleri de olabilmektedir.

Pomeranian Boo Irkı Karakter Özellikleri

Pomeranian Boo ırkı karakter özellikleri incelendiğinde sevimli ve oyuncu olmaları göze çarpar. Bunun yanında en inatçı köpek ırkları arasında oldukları da bilinmektedir. Bu köpekler ayrıca zekâları ve meraklı halleriyle de meşhurdurlar. Keskin zekâları ile pek çok köpek eğitimini rahat bir şekilde alabilirler. Meraklı olmaları zekâları ile birleştiğinde yeni şeyleri keşfetmekte zorluk çekmezler. Pomeranian Boo cinsi köpekler, diğer hayvanlar ile çok iyi şekilde anlaşabilirler ancak çocuklar ile aynı ortamda bulunmaktan fazla keyif aldıkları söylenemez. Çünkü onlar vücutlarının sıkılmasını ve aşırı derecede okşanmasını sevmezler.



Pomeranian Boo Irkı Bakımı ve Beslenmesi

Pomeranina Boo ırkı bakımı ve beslenmesi açısından kolay bir köpektir. Tüy bakımları için haftada bir ya da iki kez taranmaları yeterli olacaktır. Ağız ve diş bakımı ile birlikte diğer sağlık kontrollerinin yapılması için yılda en az 2 kez veteriner hekim tarafından görülmeleri gerekir. 15 yıl kadar olan ömürleri, iyi şekilde bakım ve beslenme ile 20 seneye kadar çıkabilmektedir. Bununla birlikte beslenmeleri için kuru ya da yaş köpek mamaları gerekir. Günde 2 kez olacak şekilde mama takviyesi yapılabilir.

Pomeranian Boo Irkı Tuvalet ve İtaat Eğitimi

Pomeranian Boo ırkı tuvalet ve itaat eğitimi, birbirleri ile bağlantılı olan eğitimlerdir. Tuvalet eğitimi yaklaşık olarak köpek 2. ayını doldurduktan sonra başlar. İtaat eğitimi ise ikiye ayrılarak verilir. İlk itaat eğitimi, temel itaat eğitimi şeklinde verilir ve bu eğitim için köpeğin 3 aylık olması beklenir. 3 ve 9 aylar arasında Pomeranian Boo ırkı köpekler temel itaat eğitimlerini tamamlarlar. 1 yaşına geldikleri zaman ise itaat eğitimin ikinci olan ileri itaat eğitimini alırlar. Bu eğitimde daha önce almış oldukları tuvalet eğitimi ile temel itaat eğitimini tekrar ederler. Ayrıca köpek ve sahibi ile arasındaki uyum daha fazla artmış olur.

Köpek Eğitmeni Murat GÜNGÖR

https://muratgungork9.com/



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Alman Kurdu K9 Çoban Köpeği Cinsi Özellikleri! Yavru Alman Kurdu Tuvalet ve İtaat Eğitimi Nasıl Verilir?

Newfoundland Eğitimi ve Özellikleri!

Bekçilik Yapabilecek Korumacı Köpek Cinsleri